Hof der Verbeelding

Hof der verbeelding

11 maart 2018 – 6 mei 2018

Op 11 maart om 16.00 zal de opening plaatsvinden van de nieuwe tentoonstelling ‘Hof der Verbeelding’. Hierbij zal er werk te zien zijn van de kunstenaars Geert Biel, Yvonne Hofman en Wasdi Wartorejo. De opening zal muzikaal begeleidt worden door Job oet Spiek.

Geert Biel

Geert Biel is glaskunstenaar en heeft zichzelf het proces aangeleerd. Biel maakt glasobjecten door middel van glasfusie en versmelting, waardoor grillige, maar toch symmetrische vormen kunnen ontstaan. De werken kenmerken zich door een grote variatie aan vormen en kleuren. Om een voorbeeld te geven van een gebruikte techniek: bij de wand- en raamobjecten wordt het kunstwerk met steuntjes op verschillende hoogtes op een glasplaat aangebracht, waardoor er diepte in het werk ontstaat. Biel drukt zijn werk uit in schalen, kunstvoorwerpen, sculpturen en kaarsenstanders. Biel werkt ook in opdracht, waarbij de wensen van de klant worden uitgevoerd waar het technisch mogelijk is.

Yvonne Hofman

Yvonne Hofman tekent al sinds haar jeugd en kent een veelzijdige carrière. Zij tekent onder andere portretten en dieren en het is mogelijk om bij haar in het atelier in Roodeschool verscheidene workshops te volgen. Wij laten haar hier zelf aan het woord:

“Ik ben geboren in Delfzijl in 1971, en opgegroeid in het noorden van Groningen. Als kind tekende ik al erg graag en veel. Op de basisschool werd ik begin December altijd gevraagd Sinterklaas op zijn schimmel op het schoolbord te tekenen. Rond mijn tiende nam het kunstzinnige in mij een vliegende vaart. Ik tekende vooral mijn lievelingsdieren: paarden. Er ging bijna geen dag voorbij zonder dat ik tekenpotloden in handen had gehad.

Tijdens mijn latere opleiding trok onder andere het mode-tekenen mijn aandacht, en wilde ik graag modeontwerpster worden en deed na deze opleiding toelatingsexamen aan de Academie Minerva te Groningen. Daarna deed ik de technische opleiding ‘Kopklas Grafisch’. Na de opleiding werkte ik 21 jaar bij Lichtreklame Groep Groningen. Daarna ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Hofdesign en daarin kan ik mijn creativiteit volledig tot uiting brengen. Het geeft mij enorm veel voldoening om met de portretten die ik van foto teken een ander blij te maken.

In opdracht teken ik portretten van mens en dier.”

Wasdi Wartorejo

“Mijn naam is Wasdi Wartojero, een autodidact kunstschilder, en geboren op Java, Indonesië in 1971. Schilderen is mijn hobby en mijn passie. Ik schilder landschappen, portretten en stillevens. Ik heb deelgenomen aan een schildersgroep en aan verscheidene tentoonstellingen, waaronder ‘One Tone’, ‘Dinamika Warna’, ‘Parade Kuda’, de schilderswedstrijd Philip Morris Art Award, de Indo Mie Art Award en het Yogyakarta Kunst Festival. Verder heb ik verschillende werken in opdracht gemaakt, voor zowel particulieren als bedrijven, waaronder CRS-Baltimore VS. Ik ben in 2010 verhuisd naar Nederland and heb tentoonstellingen gehad bij Kunstenaars Collectief de Draad oftewel HOP en ben genomineerd geweest in de schilderswedstrijd Natuurtalent Appingedam 2014. Ik heb ook geëxposeerd bij de lunchroom ‘Aan Tafel’ te Appingedam.”

 

 

 

Henk StinissenHof der Verbeelding