“Perché piangere, c’è tanto tanto”

2016-08-03 Poster Expositie MolenAdam

28 augustus t/m 23 oktober 2016

Eveline van Duyl en Theo Leijdekkers

“Perché piangere, c’è tanto tanto”

Te zien in de Molen Adam zijn Eveline van Duyl en Theo Leijdekkers. We laten de kunstenaars hier zelf aan het woord:

Eveline van Duyl

“Ik probeer te laten zien wat er achter de fassade gebeurt. We leven met allerlei codes en gedragingen die ervoor zorgen dat we onszelf niet te veel blootgeven..
Onder onze ‘huid’ van gedragingen zijn we kwetsbaar.  Die kwetsbaarheid, dat ongemak, de schaamte en de intimiteit daarvan, datgene wat zich onder het oppervlak bevindt, dat is wat mij bezighoudt. In dat ongemak zit voor mij een grote schoonheid.”

Theo Leijdekkers

In het atelier van Theo Leijdekkers vindt je hoofdzakelijk  grote doeken met prachtige bloemenvoorstellingen. Bloemen uit verschillende seizoenen, bloemen  in diverse stadia van bloei en een grote varieteit aan close-ups en doeken met gedeelten van tuinen. Allemaal zeer verfijnd en met grote aandacht geschilderd. Het licht en de schaduwen op de planten en de bloemen spelen een belangrijke rol in het tot stand brengen van de sfeer.

“De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Het plezier in het schilderen mag gezien worden”.

admin“Perché piangere, c’è tanto tanto”