K=ME

"Kraag"

“Kraag”

6 november 2016 t/m 7 januari 2017

Let op: gewijzigde openingstijden! De molen is gesloten op 25/12, 31/12, 01/01 en 04/01, maar geopend op de volgende data: 28/12 van 13.00 tot 16.00 en 07/01 van 21.00 tot 22.30.

K=ME

Kunst = materiaal en emotie

K=ME is een initiatief van het genootschap “Kunst aan de rand van Nederland”. Dit genootschap functioneert al 10 jaar als een platform voor verschillende kunstenaars in de Gronings-Duitse grensstreek. Er worden meerdere keren per jaar tentoonstellingen georganiseerd, waarbij dit jaar ook de Molen Adam een onderdeel vormt. Zes artiesten laten bij ons hun werk zien. We geven u hieronder een korte impressie van hun werk. Voor verdere informatie over dit kunstenaarsgenootschap kunt u kijken op Kunst aan de rand van Nederland.

De opening vindt plaats op 6 november om 16.00 uur en zal muzikaal begeleidt worden, met zang en gitaar, door Stanley van Sprang.

Annemieke Spierenburg

Annemieke’s werk is lange tijd geinspireerd geweest door vormen en materialen, zoals havens, schepen, zee en strand. Motieven als de atmosfeer van een verlaten fabrieksterrein, achteloos achtergelaten objecten of de kleur van geoxideerd metaal keren veel terug in haar werk en vormen de basis van haar ware thema: de spanning tussen vitaliteit en vergankelijkheid. De laatste jaren is Annemieke zich ook gaan richten op andersoortige onderwerpen. Hiervan dienen de series over trappen en interieurs als voorbeeld.

Magna Postma

img_5536

Magna’s olieverfschilderijen laten een wereld van stilte en licht zien. De kleurrijke stoffenschilderijen ademen een sfeer van harmonie en tijdloosheid uit en zijn geschilderd in een zachte, realistische stijl waarbij subtiele kleurovergangen, texturen en patronen zorgen voor het eigen karakter van de stoffen. Het materiaal waarvan de stoffen zijn gemaakt, zorgen voor een extra inspiratiebron om het beeld dat Magna voor ogen heeft weer te geven. Magna werkt met olieverf op paneel, waarbij meerdere dunne lagen olieverf over elkaar heen gezet worden. Deze ‘laag over laag’ techniek zorgt voor zachte overgangen van licht en kleur die kenmerkend zijn voor haar werk.

Johan de Vries

Johan, meester glasblazer en kunstenaar, creëert sinds 1999 zijn werk in de Old Ambt glasblazerij. Zijn werk valt op door vloeiende, heldere kleuren en is opgebouwd in meerdere transparante kleurlagen. Daarbij is niet de vorm het uitgangspunt, maar de kleur en tekening. Kleur en tekening krijgen de vrijheid om een rol te spelen bij het dirigeren van de vorm, waardoor een meer harmonisch evenwicht wordt gerealiseerd tussen kleur en object. De natuur is daarbij de inspiratie. In de tekening die in het glas ontstaan, zijn vaak natuurwezens, zoals vissen, vogels en dieren te ontdekken. De reis, “het onderweg zijn”, is Johan’s passie, de drijvende kracht.

Hans van Herwijnen

Hans’ oeuvre is veelzijdig, zowel figuratief als abstract, waarbij soms verschillende stijlen in hetzelfde werk ondergebracht worden. Waar het bij het ene schilderij om beweging en emotie draait, draait het bij het andere om een onschuldig landschap. Dat landschap kan later weer een erotische lading krijgen. Het idee dat een kunstenaar 1 stijl moet hebben en het liefst ook 1 boodschap is aan Hans dan ook niet besteedt.

Ingrid Constance

Ingrid schildert met diverse materialen, zowel figuratief als abstract. Zij vindt het werken in verschillende technieken belangrijk. Het is noodzakelijk om zelf scherp te blijven en om anderen te blijven verrassen. Zij hoopt hierdoor te bereiken dat het creatieve proces waardoor het werk tot stand kwam de beschouwer zal stimularen tot anders kijken en anders zien.

Yvonne Struys

Yvonne’s werk is een confrontatie met een geheimzinnig gebied dat op de drempel ligt naar een wereld waarin zich een strijd afspeelt, waar goden naar de aarde lijken te dalen en de aardse krachten naar de hemel reiken. Wat zij vastlegt zijn aangrijpende getuigenissen van de momenten waarop de strijd even gestaakt wordt en alles de adem inhoudt, waarin alles anders wordt. Graag volgt zij de oude paden uit de geschiedenis en luistert naar de mythen en volksverhalen. Haar werken zijn tijdloos in hun eigen ruimte en maken de indruk van visionaire drempelmarkeringen naar de eeuwigheid.

adminK=ME