Expositie Magisch / Sfumato

Joep Hommerson

Joep HommersonMijn schilderijen lijken op het eerste oog intuïtief gemaakt te zijn, maar ze zijn bewust ontworpen met behulp van de Gulde Snede verhouding. Als je goed kijkt, zie je dat ze vol met wiskundige vormen zitten.
Een kubus transformeert in een bol, symmetrie en asymmetrie wisselen elkaar af. De spiraal die in twee richtingen draait kan gevonden worden in de ruimtenevels of in de textuur van de rotsen. Door te experimenteren met deze dualistische vormen wil ik hun metafysische tegendelen oproepen: orde en chaos, beweging en stilstand, geest en materie, welke ik als essentiële elementen van het leven zie.”

Joep Hommerson Joep Hommerson 
Joep Hommerson is geboren in 1947 en schildert vanaf jonge leeftijd. Zijn werk bestaat uit olieverfschilderijen en etsen. Deze werken kunnen onder het fantastisch of magisch realisme gecategoriseerd worden, al vindt Joep dit zelf van weinig belang. Veel van de thema’s die terug te vinden zijn in zijn werk, komen voort uit zijn interesse in de wetenschap en de mystiek van de kosmos zelf. Zijn werk wordt gekenmerkt door een grote mate van detail. In sommige van de grotere werken gaat dan al snel een jaar werk zitten. Ook de etsen zijn hier een voorbeeld van.

Albert Rinke Greving – schilderijen, olieverf & zilverstift tekeningen

Albert Greving werd geboren in 1963 in Hijken, Drenthe. Opgeleid aan Academie Minerva, Groningen, met belangrijkste docenten Matthijs Röling, Wout Muller, Ger Siks en Gooitzen de Jong.

Zijn werk is figuratief/realistisch, en hij schildert hoofdzakelijk stillevens in olieverf. Daarbij probeert hij in een techniek die ontleend is aan de Oude Meesters werken te maken die misschien klassiek ogen, maar toch (o.a. door de keuze van de onderwerpen, die soms minder gangbaar –zelfs “banaal”- kunnen zijn, zoals plastic zakjes en damesondergoed) onmiskenbaar van deze tijd zijn. De afgebeelde voorwerpen wil hij daarbij zoveel mogelijk, zonder enige opsmuk, voor zichzelf laten spreken.

Behalve olieverfschilderijen toon hij ook enkele tekeningen met zilverstift, een tegenwoordig weinig meer gebruikt tekenmateriaal dat eigenlijk in de tijd van Rembrandt (van wie 4 zilverstifttekeningen bekend zijn) al ouderwets was. Ook hieruit blijkt zijn fascinatie voor kunsthistorische tradities.

Hij exposeerde bij bekende Nederlandse galerieën zoals Wiek XX in Groningen/Nieuweschans, Mokum in Amsterdam, Wildevuur bij Hooghalen, en op diverse locaties in België, Duitsland, Polen en Zuid Afrika.

Hij is lid van het Drents Schilders Genootschap, en zijn werk is o.a. opgenomen in collecties van de provincie Groningen, de ING en het Drents Museum.

adminExpositie Magisch / Sfumato