Alledaags Arcadië

7 mei t/m 2 juli

Alledaags Arcadië

Dit voorjaar is in Delfzijl een bijzondere expositie te bewonderen met schilderijen van Jannes Koetsier, Seeger Baas en beelden van Gert Sennema. Op zondag 7 mei om 16:00 is de opening van Alledaags Arcadië, een expositie in Molen Adam.

Afgelopen najaar werd kunstschilder Jannes Koetsier (Groningen 1979) gevraagd te exposeren in de molen en daarvoor twee collega’s uit te nodigen om mee te exposeren. Hij vroeg schilder Seeger Baas (1979) uit Alkmaar en beeldhouwer Gert Sennema (1962) uit Grijpskerk. Met deze kunstenaars voelt Jannes verwantschap vanwege de poëtische thematiek, het stevige handschrift en de rol van het materiaal.

Baas maakt veelal kleine schilderijen met een subtiel kleurenpalet dat af en toe doet denken aan de Franse schilder Vuillard. We zien alledaagse, terloopse taferelen die de vraag oproepen wat er eigenlijk het schilderen waard is geweest. Juist dat maakt het werk intrigerend.

Sennema maakt voornamelijk beelden in hout. Soms is dat op locatie waar het beeld reflecteert op de geschiedenis of de natuur. Beelden en wandobjecten in deze expositie grijpen terug op de kunstgeschiedenis of het leven van alledag.

Koetsier schilderde voor deze expositie hoofzakelijk caravans. Soms zijn ze gestapeld, waar door ze hun oorspronkelijke functie verliezen. In zijn schilderijen staat de caravan symbool voor vrijheid en tegelijk gebonden en afhankelijk. De vrijheid van het nutteloze. Vrije tijd, dode tijd, zinloze tijd?

Kan het alledaagse arcadisch zijn?

Tijdens de opening is er muziek van Gert Sennema en zijn band Westkantstad.

 

 

adminAlledaags Arcadië